Menu Sluiten

Ondernemersboek: Nice girls don’t get the corner office

Nice girls don’t get the corner office van van Lois P. Frankel. Een boek dat al heel lang op mijn leeslijst stond en die ik echt gewoon gelezen moest hebben. Boeken hebben een bepaald aantrekkingskracht. En zo zit ik dus vaak op bol.com of De Standaard Boekhandel te scrollen opzoek naar nieuwe boeken. Zo zag ik deze dus weer passeren op bol.com en was het tijd om dit boek in mijn winkelwagen te gooien.

Enkele dagen later was hij er dan eindelijk en kon ik beginnen. Ik had grootse verwachtingen. Iedereen had het namelijk over dit boek en het zou uw mindset echt veranderen. Well prove it to me.

Het begin las een beetje moeilijk, maar dat heb ik precies bij elk boek wel. Het kan even duren voordat ik me er helemaal in kan smijten maar uiteindelijk kwam het wel en las ik elke dag er wel in.

Het boek begint met een zelf-assessment waarbij je 49vragen moest beantwoorden met een cijfer afhankelijk van hoe het bij jou van toepassing was. Ik eindigde daar met 121 punten, wat het volgende betekende:

Finetunen, dat moet je doen! Je gedraagt je al regelmatig als een winnende vrouw, maar soms ben je nog iets te veel het lieve meisje. Lees eerst de hoofdstukken die de categorieën behandelen waarin je het laagste scoort. Fris daarna je kennis op met de rest.

Nice girls don’t get the corner office ~ Lois P. Frankel
ondernemersboek: nice girls don't get the corner office

Nu, ik hou er niet van om een boek ‘anders’ te lezen, dus ik heb wel gewoon alle hoofdstukken achter elkaar gelezen.

Het boek geeft aan welke fouten vrouwen maken. Fouten waarbij je als een lief klein meisje overkomt in plaats van als sterke vrouw. Straf eigenlijk, dat het afhankelijk is van zoveel kleine dingen. Sommige fouten zijn terecht, maar anderen vond ik toch stof om over na te denken. Zo is er een heel hoofdstuk over hoe je eruit ziet. ‘Kort haar ziet er professioneler uit.’ Dit vond ik toch een moeilijke. Ik ben het er mee eens dat kort haar vaak een strakkere look geeft, maar om nu als tip te geven dat je voor een kort kapsel moet gaan vond ik er toch wat over. Misschien komt dit wel omdat ik zelf lange lokken heb die ik nooit zou willen afgeven (behalve wanneer ik deze voor het goede doel laat knippen). Maar stel u eens voor dat iedere vrouw die er professioneel uit zou willen zien kiest voor een kort kapsel? Niet echt bepaald meer authentiek…

En zo had ik wel wat meer stukken waar ik mijn bedenkingen bij had. Maar er waren ook veel tips waar ik wel echt veel aan had en waar ik ook nu nog altijd mee bezig ben. Zo probeer ik mijn mails zakelijker aan te kleden en mij minder te verontschuldigen (al is hier wel nog werk aan).

Vind ik dit boek een aanrader voor ondernemers?

Ja, zeker! Maar het is wel geen luchtig boek. Ik heb er lang over gedaan en vooral lang met al die tips in mijn hoofd gezeten. Best kan je het lezen er van wat spreiden zodat je de tips echt één voor één op het gemak kunt toepassen in je eigen leven.

Wil jij dit boek ook lezen? Deze is te koop op o.a. Bol.com! Klik hier om rechtstreeks naar het boek te gaan.

Lois P. Frankel heeft ook nog het boek Nice girls don’t speak up en Nice girls don’t get rich geschreven, deze staan ook nog op mijn leeslijst!

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de webshop